Groene Hondendag 2022

Wederom is dit jaar weer een groene hondendag georganiseerd door de NRHB.

12 november konden de honden met geleiders aantreden. Helaas was de opkomst dit jaar beperkt, er waren 4 deelnemers.

Er werd begonnen in het bos in Vlijmen met vlakterevieren. De honden moesten hier een geschiktheidsterrein afzoeken. 

Angelique met Exo waren de eerste. Exo ging enthousiast aan het werk, maar vond het gebied iets te klein en zocht ook nog wat buiten het gebied. Maar op roepen van Angelique kwam hij netjes terug. Na verder gezocht te hebben vond hij uiteindelijk het slachtoffer en ging daar netjes blaffen. Ruim binnen de tijd. Missie volbracht.

Daarna was Liesbeth met Nico aan de beurt. Zij starten aan een andere zijde van het gebied.

Liesbeth stuurde Nico naar links waar hij het slachtoffer al in zijn neus kreeg en er rechtstreeks naar toe ging. Daar aangekomen ging Nico netjes blaffen om aan te geven dat hij het slachtoffer gevonden had. Dit gebeurde allemaal heel snel, Liesbeth moest daarom nog even aan de keurmeester laten zien dat Nico goed stuurbaar was. Dit ging perfect, superrechte lijnen gelopen. Missie volbracht.

Als laatste in de vlakte was Frans met Mexxie aan de beurt. Na een mooie slag had ook Mexxie het slachtoffer al in haar neus en liep er direct naartoe om het slachtoffer te verwijzen. Dat was ook heel snel. Dus ook Frans moest de keurmeester laten zien dat Mexxie stuurbaar is, ook Mexxie vond het gebied wat klein dus nam naastliggende percelen ook even mee om te zeker te weten dat daar niet nog meer slachtoffers lagen. Ook hier missie volbracht.

De hele file met auto’s, met toeschouwers en de deelnemers, vertrokken richting het terrein van RHG Rivierenland waar de laatste deelnemer op het puin zijn praktijken mocht laten zien.

Nou Kees met Tonar hebben daar ook wat leuks laten zien. Tonar fopte alle toeschouwers en zijn Kees door aan de rechterkant van het pad intensief te zoeken waardoor iedereen dacht dat het slachtoffer rechts van het pad lag. Maar Tonar was nog helemaal niet overtuigd en zocht stug door. Uiteindelijk loste hij zijn puzzel op door het pad over te steken en aan de linkerkant van het pad het slachtoffer te gaan verwijzen. Missie geslaagd.

Hierna was het zoekgedeelte klaar en werd het appèlgedeelte gedaan.

Als eerste traden Liesbeth en Frans aan, daarna Angelique en Kees. Heel leuk om te zien hoe ieder met zijn hond het werk deed. We hebben mooi werk gezien met hier en daar natuurlijk wel nog wat verbeterpuntjes. Maar daar is een dag als deze natuurlijk ook voor bedoeld. Belangrijk is dat alle honden en geleiders weer een (leuke) ervaring rijker zijn.

De grootste uitdaging was voor de keurmeester Henk om alle honden op hun niveau te beoordelen, maar dat ging hem heel goed af. Henk bedankt!

Na afloop van het appel moesten we nog even wachten op de prijsuitreiking en uitreiking van de certificaten van deelname. Al met al een geslaagde dag voor deelnemers en geleiders. Het publiek heeft genoten van jullie enthousiasme. Veel dank wederom voor de organisatie en alle mensen die hebben geholpen om deze dag weer te laten slagen.

Het was een leuke, gezellige en vooral leerzame dag. Uiteraard voor herhaling vatbaar. Het is een hele mooie manier om iedereen alvast op een ongedwongen manier wat ervaring op te laten doen met het aantreden op examens en wedstrijden. Ik raad iedereen dan ook aan om hier een keer aan mee te doen. Tot volgend jaar!

Geef een antwoord