Training Mosbach

25 t/m 29 Juli was ik op uitnodiging van Julia Welz een week puin trainen in Mosbach.

Maandag tussen 10.00 en 11.30 arriveerden alle hondenteams en meldden we ons aan. Om 12.00 gingen we dan gezamenlijk het puin verkennen, zodat we ons om 13.00 in groepen op konden splitsen en konden starten met trainen. Julia had het zo geregeld dat zowel de groepssamenstelling als de locaties steeds wisselden. Erg leuk want het gaf de mogelijkheid om weer veel nieuwe mensen en visies op het reddingshondenwerk te leren kennen.

Op maandag zat ik in de groep bij o.a. Julia en Aloïs. Jip ging meteen goed aan het werk. Ondanks zijn jonge leeftijd nam hij het puin makkelijk aan. Jip wil graag tot bij het slachtoffer komen en er moet dus nog wat gewerkt worden aan het sneller tot verwijzen komen. Maar ach wat wil ik ook van een hondje van net 2 jaar oud. Ik heb volop advies gekregen van Julia en Aloïs dus het gaat vast goed komen.

In de dagen erna wisselden de groepen steeds een beetje. Je had dan een paar mensen waar je opnieuw bij zat en een paar nieuwe mensen. Ik heb super veel mogen leren en Jip heeft zich iedere dag van zijn beste kant laten zien. Wat ben ik trots op mijn kleine zwarte lapje!!

Het terrein in Mosbach vond ik afwisselend en uitdagend. Er waren moeilijkheden qua belopen van het puin, maar ook hele diepe verstekken of verstekken met moeilijke geurstromen. Kortom voor ieder wat wils.

Omdat de honden hard moesten werken en de temperaturen opliepen tot dik in de 30 graden kregen we van European Pet Pharmacy producten om onze honden te ondersteunen. Nogmaals dank daarvoor!

Niki Schwartzmans

Geef een antwoord