Update corona nieuws

NIEUWS

Corona update

Vandaag (6 mei) heeft Minister President Rutte bekend gemaakt dat m.i.v. 11 mei een aantal maatregelen worden versoepeld. Deze informatie kunnen jullie in detail lezen op

Voor het onderdeel sport en spel is voor ons (de reddingshondensport) het volgende van belang:

Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.”Eerder is aangegeven dat buitensporten weer zou mogen in groepen van maximaal 10 personen, maar in de informatie van de overheid (zie link) is die beperking niet meer opgenomen. Desalniettemin wil ik iedereen vragen de nodige voorzichtigheid te betrachten als de verenigingen besluiten weer te willen gaan trainen.

E. BogaardsVoorzitter NRHB

Brief van de werkhonden commissie mbt het opstarten van trainingen.brief-CWH-GB-20-040-opstartDOWNLOAD

Geacht bestuur, 

Bij iedere update van maatregelen over het coronavirus (Covid 19), die door de regering op advies van het RIVM wordt gegeven, hopen we dat ook het trainen met onze honden weer mogelijk zal worden gemaakt.        

Het houden van examens en andere evenementen is in ieder geval tot 1 september a.s. niet toegestaan. (actueel 4 mei 2020)

Het opstarten van de sporttrainingen (29 april 2020) voor de jeugd leert ons dat aan dit opstarten een flink aantal beperkingen en maatregelen vasthangen.

Om goed voorbereid te zijn als wij weer “los mogen” is het goed om nu al een soort van protocol op te stellen dat kan worden gebruikt richting handhavers zoals gemeenten en eigenaren van terreinen.

Het NOC-NSF heeft hiervoor een checklist ontwikkeld die verenigingen kunnen helpen om verantwoord op te starten. Deze checklist is te vinden via de links: https://nocnsf.nl/media/2748/nocnsf-corona-checklist_opstarten-vereniging.pdf  en: https://nocnsf.nl/media/2741/sport-weer-opstarten-en-sociale-veiligheid-centrum-veilige-sport-nederland.pdf
Als we ons met z’n allen goed voorbereiden en ons ook houden aan de afspraken, geven we een duidelijk signaal af dat ook wij verantwoord bezig zijn.

Met vriendelijke groet namens de CWH,

Gerard Besselink

Secretaris CWH 

Een gedachte over “Update corona nieuws”

Geef een antwoord