Training Mosbach

25 t/m 29 Juli was ik op uitnodiging van Julia Welz een week puin trainen in Mosbach.

Maandag tussen 10.00 en 11.30 arriveerden alle hondenteams en meldden we ons aan. Om 12.00 gingen we dan gezamenlijk het puin verkennen, zodat we ons om 13.00 in groepen op konden splitsen en konden starten met trainen. Julia had het zo geregeld dat zowel de groepssamenstelling als de locaties steeds wisselden. Erg leuk want het gaf de mogelijkheid om weer veel nieuwe mensen en visies op het reddingshondenwerk te leren kennen.

Op maandag zat ik in de groep bij o.a. Julia en Aloïs. Jip ging meteen goed aan het werk. Ondanks zijn jonge leeftijd nam hij het puin makkelijk aan. Jip wil graag tot bij het slachtoffer komen en er moet dus nog wat gewerkt worden aan het sneller tot verwijzen komen. Maar ach wat wil ik ook van een hondje van net 2 jaar oud. Ik heb volop advies gekregen van Julia en Aloïs dus het gaat vast goed komen.

In de dagen erna wisselden de groepen steeds een beetje. Je had dan een paar mensen waar je opnieuw bij zat en een paar nieuwe mensen. Ik heb super veel mogen leren en Jip heeft zich iedere dag van zijn beste kant laten zien. Wat ben ik trots op mijn kleine zwarte lapje!!

Het terrein in Mosbach vond ik afwisselend en uitdagend. Er waren moeilijkheden qua belopen van het puin, maar ook hele diepe verstekken of verstekken met moeilijke geurstromen. Kortom voor ieder wat wils.

Omdat de honden hard moesten werken en de temperaturen opliepen tot dik in de 30 graden kregen we van European Pet Pharmacy producten om onze honden te ondersteunen. Nogmaals dank daarvoor!

Niki Schwartzmans

25-jarig bestaan NRHB

Zoals reeds aangekondigd komt het evenement voor het 25-jarig bestaan snel dichterbij. Voor we het weten kunnen we elkaar weer ontmoeten. Het 25-jarig bestaan zal gevierd worden/plaats vinden op 17 september 2022.

De ideeën krijgen steeds meer vorm en op moment van schrijven is de organisatie bezig met het regelen van een tweetal locaties, beide met volop uitdaging in de omgeving van Utrecht.Het wordt een dag voor en hopelijk ook met alle leden. De dag zal onder andere bestaan uit een zoek/hindernissen tocht waaraan op ieder niveau kan worden meegedaan. Ook voor degene die zich richten op mantrailen denken we een aantal leuke elementen te kunnen laten terugkomen op deze dag. Kortom voor alle honden en geleiders worden er leuke oefeningen uitgezet. 

Uiteraard zal er gezorgd worden voor de nodige versnaperingen tussendoor en oefeningen welke je samen met de hond kunt uit voeren of waarbij de hondjes juist even wat geduld moeten bewaren.

Een aantal oefeningen zullen zeker aanwezig zijn zoals dragen en overgeven en een slachtoffer zoeken/verwijzen afhankelijk van het niveau van de hond. De oefeningen vinden plaats in gebouwen, het bos, donkere ruimtes, trappen, containers en op de openbare weg.

De dag zal in het teken staan van samenwerking.

Inschrijvingen mogen digitaal worden ingediend met het geopende inschrijfformulier voor 29 augustus 2022. (klik op deze link om rechtstreeks naar het inschrijfformulier te gaan)

Alleen leden kunnen inschrijven voor het jubileum. Je kunt de pagina om in te schrijven dan ook alleen openen wanneer je ingelogd bent.

Wij hopen iedereen te ontmoeten op 17 september 2022 voor een mooie en leerzame dag.

We zullen voor degene die wat verder moeten reizen rekening houden met de starttijd. Dit om ervoor te zorgen dat jullie niet extreem vroeg van huis hoeven te vertrekken.

De dag zal worden afgesloten met een gezellige/gezamenlijke maaltijd. Wanneer wij rekening moeten houden met dieet wensen dit graag aangeven op het inschrijfformulier.

Tot zaterdag 17 september namens het bestuur van de NRHB.

19-06-2021 Groene-hondendag

Zaterdag 19 Juni 2021 vond de Groene-Hondendag plaats in Zaltbommel. Voor deze dag hadden maar liefst 12 combinaties zich ingeschreven. 6 inschrijvingen vlakte en 6 inschrijvingen puin. Wij zijn ontzettend blij met deze opkomst. Het is heel leuk dat er zo veel enthousiasme bestaat om na alle beperkingen door Covid-19 de sport weer op te pakken

De dag werd geopend om 8.15. Andre Bouman hield een kort praatje en toen mochten Ruth en haar hond Dalton de spits af bijten. Voor deze combinatie was het nog wat te vroeg om al echt te scoren en Dalton had dan ook wat hulp nodig bij het vinden van het slachtoffer. Maar niet getreurd, de groene-hondendag is vooral een dag om met en van elkaar te leren en Ruth en Dalton hebben samen genoten en er veel van geleerd. Na Ruth en Dalton zagen we nog in de vlakte: Arienne en Jellow, Esther en Siggy, Niki en Jip, Angelique en Timber en ten slotte Anneke en Lady. Andre had voor alle combinaties een leuk woordje met wat tips. Na de vlakte reden we snel naar Zaltbommel om verder te gaan op het Puin.

Op het Puin beten Kees en Leo de spits af. Wat een mooi zoekwerk hebben zij samen laten zien. Dit zoekwerk leverde deze combinatie maar liefst 99 punten op. Een puntenaantal waarmee zij de gehele dag aan de leiding zijn gebleven. Op het puin zijn daarna nog aangetreden Jos en Pitou, Liesbeth en Kick, Cathelijne en sproet, Bertine en Mexxie en tot slot Jos en Dali.

Toen ook het puindeel klaar was mochten alle geleiders en honden hun kunsten nog laten zien op het appelveld. Ook hier heb ik weer mooi werk voorbij zien komen.

Ik denk dat het een heel erg geslaagde dag was. Het was heerlijk om te zien dat er weer zoveel jonge aanwas is. Ik kijk er naar uit om deze nu nog jonge honden in de toekomst op de wedstrijden terug te zien.

Groene hondendag

Op 24 april staat de Groene-hondendag gepland. Door de Covid-19 maagregel kan dit helaas niet door gaan. Het bestuur heeft daarom besloten deze te verplaatsen naar zaterdag 19 juni. Dit geeft wat extra tijd om jullie voor te bereiden. Ook de mogelijkheid tot inschrijven zal wat langer zijn. We hopen jullie op deze dag te kunnen verwelkomen in Zaltbommel.

Groene Hondendag

Om mee te mogen doen aan de groene hondendag moest je altijd eerst je VZH examen hebben gehaald. Nu is, met COVID 19, alles anders. Er worden vrijwel geen examens en wedstrijden georganiseerd en als ze al georganiseerd worden moeten ze vrijwel altijd worden uitgesteld of afgelast. We begrijpen dan ook dat het voor veel combinaties helemaal niet mogelijk is geweest om in de afgelopen periode aan een VZH examen deel te nemen en willen daarom een uitzondering maken op de regel. Dit jaar mag er ook aan de groene honden dag deelgenomen worden zonder dat je in het bezit bent van je VZH diploma.

Dus als je je afvraagt of je met jouw hond al klaar bent voor een eerste examen, of als je met jouw jonge hond graag eens extra wil oefenen op het omgaan met spanning dan kun je deelnemen aan de groene hondendag. Je hoeft echt nog niet alle oefeningen te beheersen en als je je hondje af en toe nog een beetje moet helpen is dat helemaal niet erg. Het is tenslotte een oefendag!!

Wij hopen dat er heel veel jonge combinaties gaan deelnemen en zien uit naar een leuke, sportieve, maar vooral ook leerzame dag.

Selectieprocedure mbt deelname aan het wk voor reddingshonden

20/08/2020 tot en met 23/08/2020 zou het fci wk voor reddingshonden (teams) hebben plaatsgevonden in Craiova in Roemenië. Zoals bij veel evenementen het afgelopen jaar gooide COVID-19 roet in het eten en is dit evenement een jaar uitgesteld. Het team wk zal nu naar alle waarschijnlijkheid plaats gaan vinden van 19/08/2021 tot en met 22/08/2021 op dezelfde locatie.

Met het uitstellen van het team wk is ook het individueel wk een jaar opgeschoven. Deze zal dus plaats gaan vinden in augustus 2022 in Brescia in Italië.

Om deelname aan dit wk mogelijk te maken is er een selectieprocedure nodig. Deze selectieprocedure werd 30 oktober 2020 goedgekeurd in. de werkhondenraad en is voor geïnteresseerden via deze link te downloaden.

We zijn als NRHB momenteel druk bezig met bekijken hoe we invulling gaan geven aan deze selectieprocedure. Ik hoop jullie hierover snel te kunnen informeren.

Puindorp RHV Rivierenland

Na een paar jaar flink verzamelen, bouwen en herbouwen, is er een mooi puindorp ontstaan. Het terrein is ruim 5000 m2 groot en bevat talloze trainingsmogelijkheden. Van pup tot wedstrijd en/of inzet niveau kan er getraind worden. Er is een verwijskist, flessenbak en bandenbak aanwezig. Daarnaast ook diverse hoge, diepe en donkere verstekken. Ook is er een gebouw waarin diverse verstekken gecreëerd zijn. Om je een beeld te geven van het terrein is er een filmpje gemaakt.